Mit érdemes tudni rólunk?

Alapvető célunk a vitorlázás népszerűsítése, megismertetése, elérhetővé tétele a szélesebb közönség számára is. Telephelyünk Balatonlellén található, és itt kínáljuk a vitorlázási lehetőséget is. A Kikötő könnyen elérhető szárazföldön az ország bármely pontjáról gépjárművel és vonattal valamint vízen a Balaton hajójárataival egyaránt.

Milyen szolgáltatásokat kínálunk?

Jelenleg 3 fő területen kínáljuk szolgáltatásunkat, melyeknek köre folyamatosan bővül:

 

1, Kalóz vitorlás kishajó bérlés

 

Felnőttek ill. gyermekek által kényelmesen kezelhető,  2 személyes Kalóz kishajók bérlését kínáljuk nagyon kedvező feltételekkel. Ezen kishajó használatához nem szükséges hatósági engedély. A gyakorlatlan bérlők számára a hajók használatához a helyszínen iránymutatást adunk, sőt igény esetén oktatáson való részvételre is van lehetőség.

 

2, Csoportok vitorláztatása a Balatonon

 

A vitorlázás iránt érdeklődő, de saját magukban az egyéni vitorlázáshoz elszántságot még nem érző vendégeink számára is szeretnénk élményt nyújtani és megszerettetni velük ezt a csodálatos sportot. Nagyobb méretű (24-31 láb hosszúságú) vitorlás kishajóinkkal vállaljuk csoportok vitorláztatását. A hajók max. 6 -10 személy befogadására alkalmasak. Főképpen csoportok jelentkezését várjuk, de egyénileg is csatlakozhat bárki egy csoporthoz. A hajókat profi Kapitányok vezetik, akik a lehetőségekhez és igényekhez képest bevonják a résztvevőket is a vitorlázás műveleteibe és közben élménybeszámolókat tartanak a vitorlázás, vitorlás versenyzés szépségeiről.

 

 

 

3, Rendezvények szervezése

A vitorlázáshoz kapcsolódó, annak sajátos hangulatát felhasználó különféle rendezvényeket szervezünk a szezon során, melyekre egyénileg is tudnak jelentkezni az érdeklődők. Ilyen rendezvények például:

– Borkóstolóval egybekötött élményvitorlázás

– Élőzenés vitorlázás a Balaton közepén

– Naplementenéző vitorlás túra

– És még sok más esemény, amelyről a FB oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket..

 

Kik vagyunk mi?

Egy dolog biztosan közös bennünk, szenvedélyünk a vitorlázás.

Gábor

Egy álláspályázatra készült önéletrajzban itt most az iskoláimról és munkatapasztalatokról kellene írni. Ez viszont egy más aspektusból történő bemutatkozás, amely a 2007-ben kezdődött vitorlázás iránti szenvedélyemről szól. Ha úgy tetszik, ez itt a hobbim önéletrajza.

Nem gyermekként, nem a szüleimtől tanultam vitorlázni. Egy 2006-os horvátországi nyaraláson fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne megszerezni a vízijártasságit. Akkor még igazából inkább a motoros kishajó vezetését akartam megtanulni, de amikor jelentkeztem a tanfolyamra, nagyon foglalkoztatni kezdett az a kérdés, hogyan lehet a vitorlással széllel csaknem szemben haladni? Ennek megválaszolására, megtanultam hát vitorlázni, ami életem egyik legjobb döntése volt. Már az elméleti oktatás első órájától kezdve nagyon érdekesnek találtam amiket hallottam, de amikor első alkalommal felszálltam egy Rebel 24-es hajóra a 6 Bft-os szélben, süvítő drótkötelek és a méteres hullámok között átvettem a kormányrudat és megéreztem, hogy a hajó engedelmeskedik az akaratomnak, dacolva az elemekkel arra megy amerre irányítom, akkor szerettem igazán bele ebbe a sportba. Miután levizsgáztam, bérelt hajókkal kezdtem vitorlázni, és már az első szezonban azt mondta a bérbeadó, hogy én egy szezon alatt annyit vitorlázom, mint más 10 év alatt. Nos, az egy nyár alatt vitorlázással töltött idő azóta évről évre növekszik, és valóban igazi szenvedélyemmé vált ez a csodálatos tevékenység. Szeretném a sport iránti szeretetemet felhasználva megismertetni minél több emberrel azt a fantasztikus élményt amit egy vitorlás fedélzetén szerezhetünk.

2009 óta vagyok az IBM Szabadidőklub Egyesület Vitorlás szakosztályának vezetője, és igyekszem a kollégáim számára is elérhetővé tenni a Balatoni élményeket. Oktatásokon, gyakorlónapokon, csapatépítéseken, versenyeken keresztül egyre több embert sikerült már bevonzani a szakosztályba és a vitorlás társadalomba.

Már az első szezonban megismerkedtem a versenyzés élményével is, azóta csapatunkkal számtalan díjat sikerült nyernünk. Versenyzői pályafutásomat a 2014-ben 11 MOD osztályban elnyert Magyar Bajnoki cím koronázta meg.

Néhány kronológiai adat:

2007      Kedvtelési célú motoros és vitorlás kishajóvezetői engedély

2014      Tengeri vitorlás jogosítvány

2015      Hivatásos motoros és vitorlás kishajóvezetői engedély

2015      Vitorlás versenybíró vizsga

2016      Motoros és vitorlás kishajóvezetői „A” vizsga

2017      Vitorlás versenyrendező vizsga

2021      Vitorlás sportedzői képesítés

Bízom benne, hogy kedves olvasóm is kedvet kap a vitorlázáshoz. Ha így lesz, keressen meg bátran az alábbi elérhetőségek valamelyikén! Szeretettel várunk mindenkit a fedélzeten!

Jó szelet!

Kócza Gábor

Tel.: +36 20 823 5578

Email: gabor@vitorlazunk.hu

Tamás

Elsősorban is családapa, üzletember és sportoló vagyok. Nem panaszkodhatom, hogy unalmas az életem, tartalmasan töltöm a mindennapjaimat. A hétköznapi rohanás után viszont elmondhatatlanul kikapcsol a víz, a Balaton közelsége, a suhanó hajó ringása. Régi vágyam vált valóra amikor 2013-ban letettem a vitorlás vezető vizsgát és már önállóan is hajózhattam a Balatonon. Hamarosan megismerkedtem Gáborral és az ismeretségből gyorsan barátság lett. Szívesen csatlakoztam az IBM Klubhoz, hiszen így remek társaságban hódolhattam a vitorlás szenvedélyemnek. A hajópark szépen bővült és ma már egy széles kínálattal áll a Szakosztálytagok rendelkezésére. Időközben rájöttünk, hogy nem csak a Szakosztálytagok szeretnének vitorlázni, így ma már minden érdeklődőnek szívesen segítünk, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb hajót és kapitányt. Nagyon örülünk, hogy a vendégeink évről évre nagy elégedettséggel távoznak és boldogan térnek vissza amikor csak tudnak. Továbbra is várjuk régi és új vitorlázni vágyó vendégeinket és szívesen segítünk nekik, hogy megtalálják azt az élményt aminek reményében hozzánk fordulnak.

Küldetésünk, hogy bárki számára elérhetővé tegyük a vitorlázás élményét, minőségi szolgáltatást kínálva megfizethető áron, a vendégeink maximális elégedettségéért.

Vitorlázás a szenvedélyünk

Keress bennünket bátran, ha élményekre vágysz!

+36-20-8235578

info@vitorlazunk.hu

Balatonlelle, Móló sétány 1.